Detta är Kvinnojouren Olivia!

Kvinnojouren Olivia är en ideell förening som är religiöst och partipolitiskt obunden. Vi startade vår verksamhet 1987. I föreningen är alla som identifierar sig som kvinna välkomna.

 

 

Kvinnojouren Olivia…

…arbetar för ett jämställt samhälle, fritt från våld mot kvinnor och barn.
…arbetar i feministisk anda för en förändring av kvinnors livssituation genom att synliggöra och motverka mäns våld mot kvinnor.
…verkar för att stärka kvinnors och tjejers självkänsla och självförtroende.
…erbjuder stöd och rådgivning per telefon eller vid personliga besök.
…erbjuder skyddat boende. Vi har ett hus med plats för fyra kvinnor. Du får eget rum men delar kök och andra gemensamma utrymmen.
Kvinnor stödjer kvinnor utan krav eller krångel!

Alla som arbetar och är medlemmar på kvinnojouren Olivia har avlagt tystnadslöfte och du kan vara anonym när du kontaktar oss. Det finns alltid tid för ett samtal. Vi lyssnar, tror på dig och stöttar dig i de val du själv gör.

På dagtid träffar du någon som, utöver samtal, kan hjälpa dig med olika praktiska frågeställningar rörande din livssituation, umgänge eller separation. 

Vi stödjer dig om du vill kontakta någon myndighet, organisation eller advokat. 

Ring när du känner att du vill prata med någon eller om du behöver skyddat boende.

Bli jourkvinna

Vill du bli medlem i Kvinnojouren?  Vi behöver alltid bli fler jourkvinnor. Du är varmt välkommen att höra av dig till oss per telefon eller mejl. För att bli medlem behöver du gå vår studiecirkel som vi anordnar en gång om året. Kontakta oss på olivia.alingsas@roks.se om du vill veta mer!

Stöd oss

Det finns flera sätt att stödja kvinnojouren Olivias arbete, du kan till exempel bli medlem eller donera pengar till Olivas gåvofond.

Gåvofonden används till de kvinnor och barn som vi möter. Ibland för att ge möjlighet till det lilla extra men oftast för att bara klara en i övrigt ansträngd vardag.

Vi tar tacksamt emot gåvor. Pengarna går oavkortat till våra stödsökande kvinnor och barn.

Swish: 123 350 83 14
Bankgiro: 5946-2994

Vill ditt företag donera till Kvinnojouren och tjejjouren Olivia? Vänligen hör av er till oss.

FÖRELÄSNINGAR

Vi kommer gärna ut till företag och föreningar för att föreläsa om vår verksamhet och om hur du som vän, kollega eller chef kan stötta en kvinna eller barn i din närhet som du misstänker utsätts för våld.

 

Du som placerar

Kontakta oss på 0322-13765 eller olivia.alingsas@roks.se för frågor och aktuella lediga platser.

Samtalsstöd

Vi på kvinnojouren Olivia har lång erfarenhet av att samtala med kvinnor och barn som är eller har varit utsatta för olika former av våld. Vi samtalar även med anhöriga och andra personer som kommer i kontakt med våldsutsatta kvinnor och barn. Vi håller stödsamtal både per telefon och i våra lokaler. Vi kan även mötas upp för samtal på en neutral plats.

Jourlägenhet

Kvinnojouren Olivia har en jourlägenhet som är anpassad för kvinnor med fysiska funktionsvariationer och våldsutsatta kvinnor som har husdjur.

Skyddat boende

Kvinnojouren Olivia har ett hus med plats för fyra kvinnor och deras barn. Här är det hemtrevligt och i huset finns andra kvinnor i liknande situation. Kvinnor som bor i huset kan nå oss dygnet runt per telefon.

Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot kvinnor med aktivt missbruk i vårt skyddade boende då vi har barn boende hos oss. Efter boendetiden erbjuder vi fortsatt stöd till kvinnor och barn efter behov.

Utslussningslägenhet

Efter en tid på det skyddade boendet finns ibland möjlighet att överta en av våra utslussningslägenheter.